WarHammer könyvek magyarul

Vasakarat

2018. november 09. 21:13 - Wariáció

Amíg meg nem jelenik az Eisenstein útja addig jöjjön egy képregény, ezúttal a Szukits kiadó gondozásában.

George Mann - Tazio Bettin - Eren Angiolini az elkövető trió, azt nem tudom megmondani hogy ki mit is csinált pontosan közülük. Ez egy kemény borítós kötet (itthon mostanában valamiért ez (szerencsére) a népszerű), az eredeti kiadás 0-4. részeit tartalmazza. A történet a Sötét Angyalok, egy inkvizítor és csapata körül zajlik.

A kötet elején felsorolják a fontos szereplőket, mindkét csapatból, bár a többség elég erősen epizódista lett közülük. Pl az inkvizítor csapatában van egy jokaero, na ő akár ki is maradhatott volna. Ahogy az Angyalok kb fele is. 

Voltak számomra kevéssé érthető részek, ki hol mikor van melyik bolygón, meg a titánok és főurak... waaaaaaaaggghhhh állj! Ennek a történetnek a teljes átadásához nem a képregény a legszerencsésebb választás, olyan mint képeslapra kivonatolni a Háború és békét. Szóval erőteljesen korlátolt ez a műfaj. 

De! Hogy mondjak pozitívat is: a rajzok szépek, látványosak. Jó plakátok vagy hátterképek lennének. Gyűjtőknek ajánlom, meg azoknak akik úgy érzik hogy tényleg nem tudnak e nélkül létezni és minden történetmorzsa kell nekik magyarul. A fordítás a kevéske szöveg miatt nem mehetett félre.

- történet 10/6

- karakterek 10/5

- olvashatóság 10/7

- fordítás 10/9

- könyv megjelenése, kinézete 10/9

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://warhammerkonyvek.blog.hu/api/trackback/id/tr9314361597

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása