WarHammer könyvek magyarul

A Bestia felemelkedése: Ragadozó és préda

2018. november 25. 09:13 - Wariáció

Eljött a következő rész... A fonalat valahol az előző rész végéhez közel veszi fel. Új szereplőket ismerhetünk meg, új világokon. Vethetünk egy pillantást az Undine-ra, a Terrára, két fagykohóra, valamint az Ardamantua maradékára. 

Ami tetszett, az az a pillanat volt amikor rájöttem hogy Koorlandot nem kell keresni egy darabig, se a Birodalmi öklöket. Mert a főszerep nem az övék lesz... hanem a Példás öklök rendházé (ők is Dorn fiai), a fagykohó mechanikus vezetéséé, Vangoriché, de legfőképp az Undine tengerjáróié.

A Tengerjárók egy rohamcsapat féleség, akik egy fontos embert és családját mentik ki az ork invázió elől. Az akció jól sikerül, életben maradnak. Az orkok meg zöldek és nagyok. Innen egyenes az útja a főszereplő hölgynek egy spec. küldetésre amit nem kell túlélnie. Senkinek... Érdekfeszítő, akciódús fejezetek amik ezzel foglalkoznak, egy happy end nélküli végleges lezárással. A gyengébbek kedvéért meghal... és olcsó hatásvadászatnak tartom hogy terhes az egyik őrmesterétől. 

A mechanikus fejezeteit két részre lehet osztani, a fagykohók lényegtelen mindennapjai az ork invázió alatt és az ardamantuai leszállás. A fagykohók részéről a hideg, gépi logika az ami fontos szerepet kap. Bevallom én is az ő megoldásokat választanám. Az Ardamantuára leszálló csipetcsapat megtalálja a “túlélőket” erősen csökkentett üzemmódban. Koorland lives! Vagy valami hasonló... a többieket megpróbálják megmenteni egy kiadós széttrancsírozással, de a trancsírozás művészete még nem tart ott, hogy eredményeket érjenek el vele. 

Vangorich ármánykodik mert ehhez ért. Itt egy dolog megakasztott: Officio Assassinorum feltehetően nem egy kicsi dolog, ahogy maga a birodalom sem az. Hogy a picsába irányíthat egy ember egy ekkora valamit egyedül??? Kedves Drakan barátunk ráadásul megpróbál befolyást nyerni mérgezéssel... és élvezi. Nem úgy tűnik mint aki félti az Impériumot teljes kis önzetlen szívéből...

A Példás öklök nem adják fel, pedig a nemzetközi helyzet egyre csak fokozódik. Thane a 2. század kapitánya örököl valamit amire nem számít. Nem kicsi a felelősség... ő új karakter, a jellemét szilárdnak szánják, magabiztos egy igazi vezető típus. REAL HERO. Na mondjuk ilyenből akad pár. 

Összegzésképp elmondható hogy a könyv tartja a szintet, ha nem is emeli meg túlságosan. Helyesírási hibák vannak, de nem sok és nem bántóak. Landraider - Land rabló - Földrabló. Egy helyen éreztem még magyartalan fordítást, egy mondat erejéig. Úgyhogy nem mentem a Dunának ma sem. Ez a kötet az előzővel párban kicsit olyan hatást kelt mintha novellás kötet lenne és így akarná a háború borzalmait bemutatni. A borító hatásos lett, tudom a magyar kiadásnak ragaszkodnia kell a BL-hez, de felvetődhetett volna ott a ködös albionban hogy a könyv gerincére is tesznek valami képecskét. 

- történet 10/7

- karakterek 10/7

- olvashatóság 10/7

- fordítás 10/8

- könyv megjelenése, kinézete 10/9

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://warhammerkonyvek.blog.hu/api/trackback/id/tr7014391326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása