WarHammer könyvek magyarul

A Bestia felemelkedése: Én vagyok a Mészáros

2018. november 14. 18:36 - Wariáció

 Fog Az elkövető Dan Abnett ismételten. Ismételten jó sorozatindító könyvet írt. Az èg meg kék... A kötet végre keménykötéses, régen vártam már egy ilyen kiadást. A borítókép ütős ezzel a nem túl barátságos Birodalmi ököllel. 

A fordítás príma, jól érthető, élvezhető magyar szöveg. Helyesírási hiba nincs, valahogy nem szokott lenni a Tuan kiadónál. 

A történet Hóruszék lázadása után kb 1500-2000 évvel veszi kezdetét. A korszak kiválasztása szerencsés, már istenként kezelt császár van, de nincs meg mindenkinél még a később jellemző vallási meggyőződés. Kicsit olyan mint a mostani vallási rendszerek, kirakatnak szól. A primarchák már nincsenek jelen, az astarteseket a saját arra érdemes vezetőik vezetik. A Codex Astartes létezik már -> nincsenek légiók.

Az emberiséget a 12 legbefolyásosabb kretén vezeti, kb mint most. Megegyezés a saját érdekek mentén jöhet csak létre. 

A szereplők közül kevés lett igazán kidolgozott ebben a részben, Drakan Vangorich üdítő kivétel Wire barátjával együtt. Mészáros itt egy sablon astartes, lesz hova fejlődnie. A magos biologis is kapott mélységet, gyakorlatilag mindenki más csak nevet kapott. 

Az ardamantuai események alatt fontos az irgalom kérdésköre. Vajon tényleg irgalmasan jártak el az astartesek, vagy a céljuk elérése érdekében választották azt amit. Hm az az érzés amikor várod a megmentő hőst, aki meg is érkezik, énekel egy sort és eltöri a nyakad... 

Ami fura volt, dobálóznak jobbra-balra az olyan-olyan falakkal századokkal meg egyéb szervezeti elemekkel, de igazából nincs tisztázva hogy melyik mekkora erőt és embermennyiséget képvisel. Dramatis Personae nincs, kicsit talán hiányzik. 

Tetszik viszont hogy ez egy nagy történet, de nem Háború és béke terjedelemben mivel 12 jól elkülöníthető részre vágták. A terjedelme így az első résznek 273 oldal volt ha jól rémlik, ez viszont jó nagy betűkkel és szellősen szedve. Egy nap alatt, na jó, pár óra alatt el lehet olvasni. 

 - történet 10/7

- karakterek 10/6

- olvashatóság 10/9

- fordítás 10/10

- könyv megjelenése, kinézete 10/10

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://warhammerkonyvek.blog.hu/api/trackback/id/tr5014372343

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása